Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні, 20 січня, у Сквері Слави біля братської могили відбувся мітинг з нагоди 79-ї річниці визволення селища від нацистських окупантів

Дата: 20.01.2022 09:40
Кількість переглядів: 822

Сьогодні, 20 січня 2022 року, у Сквері Слави біля братської могили відбувся мітинг з нагоди 79-ї річниці визволення селища Станиця Луганська від нацистських окупантів.

У заході взяли участь заступник керівника селищної військово-цивільної адміністрації Володимир Макєєв, заступник керівника селищної військово-цивільної адміністрації з питань безпеки та громадського порядку Ігор Прокоф’єв, представники трудових колективів, громадських організацій, мешканці та гості Станиці Луганської.

Присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів пам’ять героїв, які віддали своє життя за рідну землю у роки Другої Світової війни, визволяючи селище від нацистських окупантів.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Історична довідка:

У перші дні Другої Світової війни багато жителів нашого селища пішли на фронт. Близько року Станиця Луганська була прифронтовим населеним пунктом. З 16 липня 1942 року селище було окуповане. В грудні, незадовго до відступу нацистські окупанти розстріляли 242 військовополонених солдата та офіцера Червоної армії. За час окупації угнано в рабство 1240 мешканців селища, зруйновано будинки, лікарні, школи, інші установи та підприємства.

У січні 1943 року війська 1-ї гвардійської армії подолавши річку Деркул, увійшли на територію селища. 20 січня 1943 року підрозділом 32-ї мотострілецької бригади 18 танкового корпусу Південно-Західного фронту звільнили Станицю Луганську від німецьких загарбників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь