Станично-Луганська селищна громада
Щастинський район, Луганська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перетворення дитячого майданчика Станиці Луганської

Дата: 10.11.2021 15:29
Кількість переглядів: 384

Ну що ж, продовжимо презентувати вам рішення від креативної команди проєкту «Добрі сусіди – одна країна»? Цього разу це перетворення дитячого майданчика Станиці Луганської.

Феномен цієї локації полягає у тому, що, за словами містян, незважаючи на відносну сучасність дитячого майданчика, він практично не користується популярністю у дітей. При цьому набір компонентів і снарядів повинен ефективно сприяти усесторонньому розвитку дітей 2-4 років. То в чому ж проблема?

А все дуже просто, майданчик виконаний переважно з металевих елементів та у літню пору року перебуває під прямим сонячним світлом без жодного затінку, його конструкція сильно перегрівається і стає некомфортною для тактильного контакту. Пісочниця не має огородження і розміщена на дуже малій площі, а тому пісок постійно розсипається на дорожнє покриття прилеглої пішохідної зони. Окрім того, незначна територія, на якій розміщено дитячий майданчик, не дає змогу дітям бігати й повноцінно розганятися, вивільняючи накопичену енергію.

Відтак, пропонується розширення території дитячого майданчика з локальним перенесенням пішохідної зони. При цьому пісочницю рекомендується перенести в центр і заглибити її, щоб піщані маси не розносилися за його її і при цьому не справляли враження насипу.

Також варто додати зелені насадження та організувати на прилеглій території систему автоматичного зрошення газонів. Нові дерева варто розміщувати таким чином, щоб після досягнення середньої висоти вони давши тінь на весь дитячий майданчик після полудня. Слід встановити нові садово-паркові меблі (бажано дерев’яні), а саме лавки та столики для відпочинку і спілкування батьків.

І тепер головне: пропонується замінити наявний металевий каркас та снаряди дитячого майданчика на дерев’яні дизайнерські конструкції, стилізовані під казкових тварин, будиночки та фортечні мури. При цьому функціонал майданчика буде повністю збереженим. Зокрема залишаться численні драбинки, гірки, містки, турніки та бруси.

Зрештою, запропоновані заходи дадуть змогу не лише підвищити популярність дитячого майданчика, але й зробити його зразком садово-паркової архітектури з елементами дизайнерського декорування.

Обов‘язково діліться враженнями, пропонуйте власні рішення. Хіба ваші рідні місця не заслуговують на те, щоб стати такими ж привабливими? Звісно ж заслуговують, тож запрошуємо громади пілотних міст проєкту долучатися до міського благоустрою. 

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах: FacebookInstagramYoutubeTelegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь